Koplampherstel Drachten

Tegenwoordig zijn bij de meeste nieuwe auto’s de koplampen niet meer van glas, maar van kunststof materiaal en een coating. Na verloop van tijd zal deze coating onder invloed van weersomstandigheden verweren en verkleuren. Doordat de koplamp geïsoleerd zit, zal de hitte die de koplamp veroorzaakt de verwering versnellen en verergeren. Door deze aantasting worden steeds vaker auto’s afgekeurd bij een APK. Wij zorgen ervoor dat uw koplamp er weer uit ziet als nieuw en ook direct weer APK klaar is door onze speciale polijst behandeling.

Enkele jaren geleden was alleen vervanging van de gehele koplamp een oplossing. Tegenwoordig kunnen wij door gebruik te maken van de modernste producten met de meest hoogwaardige kwaliteit uw koplamp er weer uit laten zien als nieuw. Door onze speciale behandeling verwijderen we de geoxideerde laag en zullen de prestaties van uw koplamp weer optimaal zijn.

Wat is polijsten eigenlijk?

Het polijsten en herstellen van je auto koplampen is heel belangrijk, maar wat is polijsten nu eigenlijk? En hoe gaan wij te werk? Onder polijsten verstaan wij het proces waardoor een oppervlak, in dit geval de koplampen, glad en glanzend gemaakt worden. Tijdens het polijsten werken wij met professionele coating, hierdoor kunnen wij kwaliteit garanderen. 

Waardoor worden koplampen dof?

Koplampen worden nu eenmaal in de loop der jaren dof, maar hoe kan dat? Hoe vaak je ook door de wasstraat zal rijden, koplampen worden vaal. Dit komt omdat auto koplampen gemaakt zijn van kunststof met een dunne coating. Deze coating beschermt o.a. tegen krassen. Door vuil, regen, zonlicht of hitte zal deze coating langzaamaan verdwijnen. Hierdoor beginnen er krasjes te ontstaan op het kunststof. Het gevolg hiervan is dat het plastic dof wordt en zo minder licht doorlaat. Voilà, je hebt te maken met doffe koplampen.

Waarom is koplampen polijsten zo belangrijk?

Doffe koplampen, is dat nu zo erg? En is het polijsten nou echt wel zo belangrijk? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: ja, het tijdig polijsten van je koplampen is belangrijk. Het gevolg van doffe koplampen is namelijk dat je minder zicht hebt in het donker. Ook zijn doffe koplampen reden voor een APK-afkeuring. Tijdens het polijsten zorgen wij ervoor dat het ‘glas’ weer helder is. Zo kun u weer veilig de weg. 

Prijzen en behandelingen van Auto Cosmetics Drachten:

Behandeling 1 Basic herstel:

De koplampen worden als nieuw hersteld en voorzien van een UV-werende polymeer coating. U kunt er op wachten, want het duurt 1 à 1,5 uur. De koplampen kunnen gewoon in de auto blijven, maar mogen ook los aangeleverd worden.

De kosten zijn:
€38,18 ex btw voor 1 koplamp
€ 63,65 ex btw voor een set koplampen

Behandeling 2 Pro herstel:

wij herstellen de koplampen als nieuw en voorzien van een UV-werende ceramische coating met 5 jaar garantie. U kunt er op wachten, want het duurt 1 à 1,5 uur. De koplampen kunnen gewoon in de auto blijven, maar mogen ook los aangeleverd worden.

De kosten zijn:
€57,27 ex btw voor 1 koplamp
€ 95,45 ex btw voor een set koplampen

Voor achterlichten gelden dezelfde tarieven als voor de koplampen. Ook deze kunnen behandeld worden mochten ze verweerd of bekrast zijn.

Wij bewerken ook andere transparante kunststof producten.

Denk hier bij aan caravanruiten, motor windschermen, bedrijfshalruiten, enz. alle transparant kunststof delen zijn te behandelen.

De prijzen hiervoor zijn op aanvraag, omdat dit vaak moeilijk van te voren te bepalen is.

Bedrijven kunnen voor prijzen vrijblijvend contact opnemen met ons.

Autoschade

Heeft u schade aan uw auto? De professionals van Auto Cosmetics Drachten kunnen uw autoschade snel en goed herstellen.

Car detailing

Bij Auto Cosmetics in Drachten werken we met Keramische coatings van IGL. De IGL Coatings zijn milieuvriendelijke producten voor uw auto. Wij zijn  Flagshipcenter van IGL.

Anti roestbehandeling

Met de Waxoyl anti roest behandeling van Auto Cosmetics uit Drachten blijft uw auto langer roestvrij.